Гешев нагло: Трябват малко повече арести в тази държава и ще се оправят нещата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябват малко повече арести в тази държава и ще се оправят нещата“.

С тези думи главният прокурор Иван Гешев се обърна към жители на ловешкото село Скобелево, където се проведе поредната акция на МВР и прокуратурата срещу битовата престъпност.

Той обясни на възрастни мъж и жена, че ги посещава, за да не се случват лоши работи и добави, че когато престъпниците знаят, че полицията ще дойде, някои от тях спират да правят „лошите работи“.

Преди това Гешев съобщи за акцията в профила си в „Туитър“. „За прокуратурата е важен дневният ред на хората. Нужно е противодействие срещу тези, които убиват, изнасилват, грабят и съсипват живота на българите. Резултатите от работата са налице. Продължаваме…“, написа главният прокурор.

 

Акцията срещу битовата престъпност се проведе и в село Лисец, като Иван Гешев разговаря и с кметовете на двете села. Заедно със зам.-главния секретар на МВР Стоян Темелакиев, той поздрави полицаите и жандармеристите, които участваха в нея.

Гешев продължи и обиколката си из страната, при която се среща с прокурори. Днес той участва в съвещания с магистратите от Ловеч, Плевен и Троян.

Основни теми на разговорите отново са били приоритетите в работата на прокуратурата, противодействието на конвенционалната престъпност и зачестилите атаки срещу независимостта на съдебната власт, съобщиха от държавното обвинение.

Темата за защитата на прокурорската независимост ще бъде основна и на Националното съвещание на прокуратурата, което ще се проведе на 24 август в София.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар