Гешев: Няма да се толерира това да се бият полицаи, има задържани 4 ма души. Подбудителят също ще се озове в ареста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор с остър коментар след насилието над полицаи в София.

След вчерашното нахлуване в регионалното министерство, когато двама служители на реда бяха ранени, Иван Гешев коментира, че подобно поведение няма да се толерира. Той даде пример с държави от Европейския съюз и САЩ, където при подобни безредици и насилие над служители на реда, ответните мерки са доста по-строги.

Вече има образувано досъдебно производство, а 4-ма души са задържани. Предстои да стане ясно на колко от тях ще се повдигнат обвинения, информира NOVA.
Гешев добави, че подбудителят на това деяние, който е лидер на политическа партия също ще бъде вкаран в ареста, защото такива хора не са демократи, че използват всички похвати на улицата, за да всеят разруха в България. Имаме информация, че е плащано на протестиращи да се държат агресивно от същата тази партия и това лице.

„На българските граждани трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак на демократичност, както се опитва да се представя. Това, което може да направи прокуратурата, е, стриктно да приложи закона, когато са на лице данни или доказателства за извършено престъпление. Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се е превърнало в някаква степен в национален спорт, който трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно”, заяви Гешев.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/01/4.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар