Гешев

Гешев: Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше една тричленка, наречена Политбюро

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искам да кажа няколко важни неща към всички българи – не само ние магистратите, членовете на ВСС, но и всеки един българин, ако сега се наведе, вече няма да може да се изправи. Това каза главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС.

“Щом това се случва – от опита за убийството ми до този политически инсцениран опит за отстраняването ми в нарушение на всякакви правни принципи, представете си какво се случва с един обикновен магистрат. Върнахме се в годините, когато се управлявахме от тричленка или петчленка, наречена Политбюро.

ВСС продължава дебатите по искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор. Става въпрос за искането внесено от четирима членове на ВСС по повод изказването на главния прокурор, в което нарича част от депутатите “политически боклук” и така е уронил престижа на съдебната власт.

Миналият четвъртък процедурата по първото предложение за отстраняването му беше прекратена. Известно е, че шестима от членовете на Прокурорската колегия оттеглиха изненадващо искането си Гешев да бъде уволнен. Ставаше дума за обвиненията, че главния прокурор се е намесил при разследването на взрива срещу него като е допуснал присъствието на израелски експерт на местопроизшествието.

На предишното заседание на пленума на ВСС, което продължи над 14 часа, бяха изслушани като свидетели – директорът на националното следствие Борислав Сарафов, както и неговият заместник Ясен Тодоров.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар