Гешев отговори на Дончева: Ако преди 20 години имаше такива прокурори като мен, такива като вас и до днес щяхте да сте по затворите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Татяна Дончева тази сутрин в ефирът на БТВ определи ареста на Нено Димов като поръчка за сплашване на всички останали в политиката от страна на главният прокурор Иван Гешев и неговите началници Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Явно тази констатация на г-жа Дончева е засегнала по честта на новият главен прокурор и отговорът му не закъсня. Ето какво сподели Иван Гешев по темата:

” Искам да подчертая дебело, особено за г-жа Татяна Дончева, че ако в България преди 20 години имаше такива прокурори като мен, сега такива като нея все още нямаше да са излязли от затворите. Надали е нужно да обяснявам на всички хора в България, кой и как разграби България, кой написа законите за масова приватизация и кой се облагодетелства от всичко това.

Надали г-жа Дончева иска да си припомняме, за времената на мутрите и групировките докато тя беше депутат в Парламента и пишеха закони в които нямаше никаква логика за хората, но пък за сметка на това цели политически партии се превърнаха в бизнес корпорации, а техните шефове и управителни съвети в свръх богати бизнесмени.

Г-жа Дончева обича да оприличава нещата от нейната си гледна точка, но само факта, че не е имало в България досега такива прокурори като мен, такива като нея все още могат да се появяват по телевизиите и да твърдят неверни неща, за това как нямали нищо общо с олигарси като Илия Павлов и Гриша Ганчев. Татяна Дончева може и да е адвокат, но това не е и дава право да лъже така нагло в ефир, че прокуратурата сега, когато си върши работата изпълнявала политически поръчки.

Искам да я попитам тя спомняли си досега в демократичната история на България да има арестуван действащ министър? Няма да има такъв спомен, защото това не се беше случвало никога и тя знае защо, а ако не знае, ще и припомня, защото всички министри се считаха за свещени крави и въпреки всички доказателства за престъпления от тяхна страна през годините те се пазеха, за да не се рушал имиджа на България по света.

Е явно с моите действия и с действията на моите колеги в Прокуратурата нарушихме това неписано правило и сега много хора са притеснени, дали пък и те няма да последват съдбата на министър Нено Димов.

Но подчертавам дебело прокуратурата не е маша в ръцете на политиците, а с идването на Иван Гешев повтарям още веднъж дойде и времето в което много хора ще си платят, че ограбиха България и прокудиха народа от страната.

И това с ограбването започва много отдавна, а виновниците всеки един българин ги знае.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар