Гешев се зае лично със спасяването на Бойко – иззе всички разследвания за геноцида в Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Главният прокурор Иван Гешев очевидно се заема лично със спасяването на Бойко Борисов, след като иззе на специален надзор двете разследвания за водния геноцид в Перник.

Припомняме, той се случи, защото ГЕРБ трябваше да спечили изборите в София, което не би било възможно, ако преди вота бе изгрял резилът, до който са докарали град на 20 км. от столицата.

Затова не бяха взети навреме ограничителни мерки, и нямаше дори минимален режим до самия край на гласуването.
Става дума за минимум 1 година забавяне, а може и 2.
В резултат – Фандъкова бе спасена, не без помощта и на други престъпления – основно в ромските махали.
А Перник – на това място в момента град изобщо не трябва да има, защото просто няма как да бъде водоснабден.
Бойко бяга като Дявол от тамян от там, прави се, че няма нищо общо, но истината е, че друг виновник няма. И това ще установи всеки младши и начинаещ следовател.
Не и обаче, ако лично Гешев изземе разследването.
Както е известно – и той, и предният първи прокурор, са лични назначения на Бойко Борисов.
Очевидно той няма да бъде наказан, вместо това Специализираната прокуратура търси длъжностни лица от общинската и областната администрация, които не са положили достатъчно грижи за водопреносната и водоснабдителната мрежа в община Перник и за стопанисването на язовир „Студена“, от което са настъпили значителни вредни последици.
Периодът, който се разследва е от 2017-а  до ноември 2019-а година, а делото е за безстопанственост. Ще се установява кога е бил достигнат критичният минимум на водата, имало ли е и какви водни загуби в проверявания период, извършвани ли са специализирани оценки на язовира и ако да – кога.

Друга линия на разследването са разрешителните за водовземане и ползването на водите от яз. „Студена“ и дали са пренасочвани водни ресурси към други населени места и промишлени потребители.
Второ досъдебно производство се води и от Окръжната прокуратура в Перник – то също е за безстопанственост, но на длъжностни лица от „ВиК – Перник“.

Чрез него се изяснява има ли нарушаване на целостта на хидротехническо съоръжение от Палакарийския деривационен канал в местността „Кокалов егрек”, където е отклонявана вода за село Ярлово, община Самоков.
Специалният надзор ще се извършва лично от прокурор от Отдел „Специализиран“ във Върховната касационна прокуратура.
източник: Главният прокурор Иван Гешев очевидно се заема лично със спасяването на Бойко Борисов, след като иззе на специален надзор двете разследвания за водния геноцид в Перник.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар