Гешев се закани на всички виновни политици в България: “предстоят интересни времена”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор Иван Гешев обеща, че “предстоят интересни времена”.

Той направи този коментар след въпрос дали предстоят нови обвинение заради водната криза в Перник. „Разследва се абсолютно всичко.

В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме абсолютно никакви притеснения да ангажираме към наказателна отговорност лица, които смятаме, че са виновни. Дали са виновни или не, ще реши българският съд“, уточни той, цитиран от Дарикнюз.

Шефът на държавното обвинение заплаши всеки, който внася или гори боклуци незаконно, че ще си носи последствията. „Не ме интересува кой го е извършил. Дали е политик или депутат или някой крупен бизнесмен с помощта на някой висшестоящ политик.  Всички дишаме този въздух и пием тази вода.

Както казваше баба ми – който каквото е надробил, да си го сърба“, закани се той. Според него “българските граждани и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния”.

Гешев уточни, че при претърсването на кабинета на бившия екоминистър Нено Димов са иззети документи и в тази насока, като прокуратурата няма да има притеснение да повдигне ново обвинение, ако се съберат достатъчно доказателства за извършено престъпление. Той отново подчерта, че не прокуратурата решава кой да бъде задържан за постоянно в ареста. Главният прокурор направи това уточнение във връзка с критиките, че задържането под стража на Нено Димов е прекомерна мярка.

„Дали някой ще бъде задържан под стража, дали ще бъде осъден, може да реши само българският съд. След като той е решил, че има необходимите законови предпоставки, че едно лице може да бъде задържано под стража, никой не може да подлага на съмнение решението му. Прокуратурата може само да изрази становище и да направи искане“, категоричен е Гешев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар