Гинка от Пазарджик: Кой каза, че е нужно средно образование за да имаш бизнес?

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гинка Върбакова е собственик на фирмата Инерком ЕАД, която купи електроразпределението в западна България – ЧЕЗ Разпределение България.

В едно от първите интервюта пред българските телевизии след сделката бизнесдамата отговаряше на въпроски, които целяха да се разбере дали тя и дружеството и могат да управляват електроснабдяването на Западна България.

На въпрос за образователния ценз Гинка Върбакова отговори:

Кой каза, че е нужно средно образование за да имаш бизнес? Освен това ми остават само 3 изпита и ще получа диплома за средно образование, след това запиша и висше.

Върбакова е прекъснала образованието си в десети клас като е преминала в самостоятелна форма на обучение. Към момента не е завършила средното си образование, като според нея и остава малко за да се дипломира.

Скандалното в случая е, че електроснабдяването на 40% от българските граждани ще зависи от човек, който няма средно образование.

Разбира се, в днешно време образованието не е гарант за знания и интелект, но сделката, която министерството на енергетиката е разрешило е абсурдна. Ето какво липсва на новия собственик на ЧЕЗ Разпределение България:

  • Образователен ценз
  • Финансови средства за покриване на непредвидени разходи
  • Кадрови капацитет за управление на голямо предприятие

Ако Гинка от Пазарджик е истинският собственик на ЧЕЗ Разпределение България, а не само подставено лице на Бойко Борисов, то съвсем скоро 40% от България може да остане без електроснабдяване.

Самата сделка беше сключена на цена 5 пъти по-ниска от реалната за предприятието, което означава, че в сключването и има пръст държавата, която по един или друг начин е успяла да принуди ЧЕЗ да продаде българския си бизнес.

Това означава, че със сигурност премиерът Бойко Борисов получава актив от сделката, а това, че негова офшорна фирма е спонсорирала покупката на Гинка от Пазарджик означава, че той е новият реален собственик на ЧЕЗ Разпределение България.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар