Главболгарстрой и Hyundai E&C подписаха меморандум за сътрудничество по важни за страната и региона инфраструктурни проекти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фотограф: Иван Миладинов

Главболгарстрой и Hyundai E&C подписаха меморандум за сътрудничество по важни за страната и региона инфраструктурни проекти

Главболгарстрой е първата българска компания, която подписа меморандум за сътрудничество и разбирателство с Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън” (Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd.) по изпълнение на важни за страната и региона инфраструктурни проекти, включително изграждането на нови ядрени блокове на площадката на АЕЦ “Козлодуй”.

Българския строителен холдинг като изпълнител на множество стратегически проекти в Югоизточна Европа очертава като свой приоритет работата си по важни инфраструктурни обекти, включително изграждането енергийни съоръжения и инфраструктура. Компанията се ангажира с внедряването на най-новите технологии и екологични стандарти, за да гарантира устойчиво и ефективно развитие на енергийната мрежа в региона.

На официално събитие в София, корейската компания представи опита си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности и визията си за безопасно и иновативно развитие на ядрената енергетика в България.


Фотограф: Иван Миладинов

Главният изпълнителен директор на Hyundai E&C Янг Джун Юн, сподели, че компанията има богат опит в областта на ядрената енергетика и е построила първата ядрена централа в Корея през 1970-та година. През последните 50 години “Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън” работи интензивно в изграждането на големи атомни електроцентрали и на малки модулни реактори.

За нас е огромна чест е да бъдем избрани за партньор в АЕЦ “Козлодуй”, която представлява много важен енергиен източник за България и региона”, допълни Янг Джун Юн.

Hyundai E&C е инженеринговата фирма има богато портфолио от инфраструктурни обекти. Специално внимание бе обърнато на АЕЦ “Барака”, която се намира в Обединените арабски емирства и бе построена южнокорейската компания. Hyundai E&C е втората най-голяма ядрена фирма в света, като до момента са изградили 24 ядрени блока, обясниха от дружеството. Огромен плюс за компанията е, че успява да завърши в срок и в рамките на бюджета своите ядрени проекти. От дружеството се надяват дори да успеят да завършат до 2032 г. строителството на Седми блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Меморандум за разбирателство Hyundai E&C подписа и с Камарата на строителите в България, а десетки български инженерингови компании останаха да направят среща с представителите Hyundai E&C. От компанията потвърдиха желанието си партнират с българския бизнес като целта е да се постигне поне 30% локализация на дейностите при изграждането на ядрената мощност. Плановете са именно в България да бъде изграден първият в Европа проект AP 1000 с технология на компанията “Уестингхаус”.


Фотограф: Иван Миладинов

 

 

 

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар