Главната Мутра на Републиката много се радва като научи нови думички и бърза да се похвали на публиката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главната Мутра на Републиката много се радва като научи нови думички и бърза да се похвали на публиката.

С тежък замислен поглед /явно се притеснява да не сбърка думата/ и приповдигнат ентусиазъм от собственото си величие, ГМР ни уведомява как просперираме. Този път просперираме с нетните активи, ако щете – вярвайте!

Всъщност нетните активи са това, което остава, след като от активите извадим пасивите. Тоест от приходите извадите разходите, най-опростено казано, да ме извинят финансистите. И тук вече започвам да размишлявам.

рЕзкото повишение на нетните приходи, според ГМР, се наблюдавало при населението. Аз, от близки срещи с населението, с такова впечатление не съм останала, явно не поддържам като ГМР добра хигиена на средата и не се познавам само с такива, които си държат на нетните активи и съответно имат добри такива. Повечето хора карат от заплата до аванс с помощта на бързи кредити, от заплата им остават джобни пари след плащане на сметките, като са затънали в заеми и кредити. Дори работещият допреди година малък и среден бизнес кара на изпарения.

Явно ГМР визира хората с лични чекмеджета. Или нощни шкафчета, зависи от класата и стила на пълнещия чекмеджето. Както видяхме, шкафчето на ГМР е на завидна висота на нетните активи. То направо пасиви при него няма, с изключение на пасива на мозък и това, че жална му майка, ако го изритат от властта…..

Но пък колко красиво звучи. Чувствам се просперираща откъм нетни активи. А пък усещането за голям пасив откъм управлението, не ме напуска.

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар