Главните изпълнителни директори се страхуват, че ще бъдат заменени от AI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Множество изпълнителни директори обмислят замяна на част от персонала си с изкуствен интелект. Оказва се, че те също не са застраховани от замяна с AI.

Според нов доклад на ИТ консултантската фирма AND Digital, която анкетира стотици бизнес лидери в САЩ, Обединеното кралство и Холандия, 43 процента от респондентите казват, че вярват, че изкуственият интелект може да заеме работата им като главен изпълнителен директор.

Част от шефовете вече вземат решения “въз основа на данни и информация, получени с помощта на ChatGPT“. Така замяната на главните мениджъри от AI става по-лесна.

Бъдете спокойни, много от тях твърдят, че не търсят само да прикрият задниците си. Според доклада 68 процента от главните изпълнителни директори казват, че етичните съображения относно приемането на AI на работното място са проблем с основен приоритет – въпреки че тези “съображения” могат да означават всичко.

Всъщност главните изпълнителни директори изпитват значителна загриженост за това как работниците ще приемат шефът им да бъде изкуствен интелект. Други са започнали да обучават персонала си да е по-запознат с новите иновации.

Други шефове реагират различно. Предпочитайки по-консервативен подход, около 34 процента заявяват, че са забранили категорично генеративните AI инструменти като ChatGPT на работното място.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар