Главният архитект на София за SMS-ите от Мирянови: Определено на са Псалм 91

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Строителството на 34-етажния небостъргач “Златен век” в столичния квартал “Лозенец” може да се окаже без валидно разрешение. Това стана ясно от изказване пред bTV на главния архитект на София Здравко Здравков. Той уточни, че действащото разрешително е изтекло през ноември 2018 г. и оттогава не е постъпвало заявление за удължаването му.

Здравков подчерта, че отговорност за евентуални нарушения носи ДНСК, а не неговата дирекция. Строителният контрол бил сезиран по казуса на 15 януари и се очаква да излязат със становище.

Главният архитект коментира и запис от 2018 г., в който на среща с граждани, той казва, че е получавал SMS-и от собствениците на “Артекс” сем. Мирянови във връзка със строежа на небостъргача. Здравков заяви, че все още пази съобщенията и те “определено на са псалм 91”.

Не стана ясно защо в документацията за строежа на “Златен век” се взема предвид позицията на заместник-регионалния министър Валентин Йовев, че за сградата трябва да важат новите правила и съответно разрешителното за строеж да е 10 години, а не позицията на регионалния министър, която казва, че писмото на нейния подчинен няма правна стойност.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар