Главният архитект на София нареди: Гайтански да си бутне незаконната сграда до яз. Искър – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед за премахване на изградена монолитна сграда в местност “Авала”, яз. “Искър, на територията на ТП “Държавно ловно стопанство “Искър”.

Съгласно направените констативни актове и проверки сградата, изградена през 2020 г., е незаконен строеж, направен без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.

Сградата е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на строежа е изградена и подпорна стена с дължина около 100 м.

Теренът е предоставен за управление на “Югозападно държавно предприятие” ДП – Териториално поделение Държавно ловно стопанство “Искър”. Строежът е извършен от “Био Майнинг” АД, свързвана с Румен Гайтански – Вълка, съгласно договор за съвместна дейност. Възраженията на ловното стопанство и фирмата строител не представляват доказателства за законност на строежа и не са уважени.

Съгласно заповедта фирмата “Био майнинг” АД трябва да премахне незаконния строеж в с. Долни Пасарел, местност “Авала”, яз. “Искър на територията на ТП “Държавно ловно стопанство “Искър”.

Срокът за доброволно премахване на сградата е 60 дни след влизане в сила на заповедта, като собственикът е длъжен да внесе в район “Панчарево” на Столична община план за управление на отпадъците и план за безопасност и здраве.

При неспазване на срока за доброволно изпълнение, незаконният строеж ще бъде премахнат принудително.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар