Главният архитект на София получавал sms-и от Мирянови на Артекс. Не са Псалми…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За момента не е ясно законно ли е строителството на сградата „Златен век” в столичния квартал „Лозенец”. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков.

По думите му ДНСК трябва да каже дали това е така и в случай че е незаконно, според правилата незаконната част би трябвало да се премахне, уточни той пред bTV.

По думите на Здравков разрешителното за строеж на „Златен век” не е презаверявано, а това е можело да се случи до ноември 2018 г. Така може да се окаже, че сградата е без валидно разрешително. Освен това в тази сграда според издадените разрешителни не би трябвало да има жилища, уточни Здравков. Тя е административна и обектите вътре са описани като ателиета. Ако се продават като апартаменти, хората трябва да знаят, че ще плащат по-високи данъци, допълни главният архитект.

Здравков не можа да отговори на въпроса по какви правила строителството продължава и в момента.

Не стана ясно защо в документацията за строежа на „Златен век” се взема предвид позицията на заместник-регионалния министър Валентин Йовев, че за сградата трябва да важат новите правила и съответно разрешителното за строеж да е 10 години.

Главният архитект коментира и запис от 2018 г., в който на среща с граждани, той казва, че е получавал SMS-и от собствениците на „Артекс” сем. Мирянови във връзка със строежа на небостъргача.

Здравков заяви, че все още пази съобщенията и те „определено на са псалм 91”.Г

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар