Главният машинист на влака в Хитрино замислял бягство, остава зад решетките

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оставиха за постоянно в ареста главния машинист на товарния влак, причинил огнения ад в Хитрино на 10 декември – Димитър Михнев. Прокуратурата привлече като обвиняеми двамата машинисти на товарната композиция, която дерайлира, а поради изтичане на газ се стигна до пожар и експлозии, при които загинаха 7 души, а други 26 бяха ранени.

Според данните на прокуратурата влакът се е движил с два пъти по-висока от допустимата скорост при влизането си в отклонение на гарата в Хитрино и това е довело до дерайлирането на вагони цистерни. По данни, оповестени от транспортния министър в оставка Ивайло Московски, при дерайлирането на влака кука на теглич от вагон е спукала цистерната, от която е изтекъл газ.

Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка “Задържане под стража” за русенеца Димитър Михнев – главен машинист на товарния влак. Наблюдаващият прокурор Маргарита Георгиева поиска най-тежката мярка, тъй като е налице обосновано предположение, че той е извършител на деянието и съществува вероятност да се укрие или извърши друго престъпление.

Тя отбеляза, че няколко дни след катастрофата Михнев е продал собствен имот в горнооряховско село. Защитата му поиска да не се уважи най-тежката мярка, тъй като няма абсолютни доказателства, че единствено превишената скорост е причината за инцидента.

Съдът обаче прецени, че след като Михнев е главният машинист, той е трябвало да съблюдава за спазването на правилата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар