Главният секретар на МВР – Ивайло Иванов, също ще бъде сменен – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителство предлага за смяна и главния секретар на МВР. Процедурата за отстраняване на главен комисар Ивайло Иванов все още е на ниво Министерски съвет. По закон за рокадата е нужно предложение на правителството, а след това и указ на президента. 

Иванов бе назначен за главен секретар на МВР през 2018 г., когато вътрешен министър в третия кабинет “Борисов” стана Младен Маринов (след като Бойко Борисов уволни Валентин Радев – б.р.). По неписан “закон” винаги след смяна на министър във вътрешното ведомство – без значение дали става дума за служебен или редовен кабинет, следващата промяна в екипа е именно на върха в професионалното ръководство на МВР, пише clubz.bg.  След смяната и на Маринов новият министър Христо Терзийски остави Иванов на поста и това е един от прецедентите за липса на рокада.

Иванов бе шеф на СДВР преди да стане главен секретар. Всъщост точно Маринов го “изтегля” за шеф на столична полиция, когато става главен секретар. Преди това управленският опит на Иванов е като шеф на Гранична полиция- Драгоман. Бил е и няколко месеца на граничното звено на Аерогара-София – много важен пункт.

Маринов му е кум,  а и чрез назначаванто на Иванов в София, той остана да наблюдава и най-важната дирекция, гласят неофициалните информации във вътрешното ведомство.

По време на протестите срещу кабинета “Борисов” и главния прокурор Иван Гешев – особено при размириците на 2 септември, когато имаше и бити хора, и задържани журналисти, Иванов обяви, че полицията се е справила “перфектно”. В тази нощ на протестите имаше и провокатори, които атакуваха униформените.

Иванов е най-честият спътник на Иван Гешев при обиколките му при пострадали от битови кражби в страната.

Рокадите в МВР започнаха веднага след назначаването на служебния министър Бойко Рашков. Той пенсионира административния секретар Бойко Славчев и шефа на “Инспекторат” Николай Гешев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар