Главният секретар на Румен Радев към Костадин Ангелов: Г-н министър, Вие излъгахте за пореден път

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, отговори на обвиненията в лъжа от здравния министър Костадин Ангелов:

„По време на пресконференция на НОЩ, министърът на здравеопазването Ангелов е споделил, че изпратил писмо до Държавния протокол в президентството, свързано с честванията на националния ни празник на Шипка. Даже и го е прочел.

Лъжа 1: В президентството няма Държавен протокол както твърди докторът повярвал си, че е политик. Такъв има в МВнР

Лъжа 2: Министър Ангелов не е изпратил никакво писмо до президентството. Няма такова писмо изпратено до Администрацията на президента

Лъжа 3: В писмото до МВнР доктор Ангелов ограничава тържествата в София и не коментира тържествата на Шипка. В писмото му Шипка не фигурира! За Шипка да се обърне към г-жа Христова, кмет на Габрово. Тя може предполагам да покаже какво писмо е получила и от кого.

Прочетеният текст от Ангелов е част от писмото до МВнР, не до президентството! Какво обаче не прочете доктор Ангелов от това писмо:

– не прочете, че с писмото си е забранил участието на официални лица в тържествата в София с изключение на президент, ПНС и министър председател. Забранява същият този министър участието на вицепрезидента дори, на представители на религиозните общности.

– не прочете, че предлага Столичната община и Министерството на вътрешните работи да положат усилия за ограничаване достъпа на граждани до събитието от 18.30 на 3 март.

Истината г-н министър е, че Вие излъгахте за пореден път! Няма да публикувам писмото заради институционалността, която т. нар. министър не познава и не почита!“.

Източник: Petel.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар