Главчев заминава за Париж | Днес.dir.bg

Главчев заминава за Париж | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) на ниво министри. Премиерът Главчев ще направи изказване в първото пленарно заседание, в рамките на което ще бъде дискутирано постигането на устойчива, приобщаваща икономика и общество, както и основано на факти разработване на политики по отношение на общите предизвикателства.

Участието на министър-председателя и министър на външните работи Димитър Главчев във форума в Париж е още едно потвърждение, че пълноправното членство в ОИСР продължава да сред основните външнополитически приоритети на страната ни, ползващ се с широка политическа подкрепа и неповлияващ се от динамиката във вътрешно политически план. В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия, 90 % от директните чуждестранни инвестиции в глобален план и 45% от световното БВП.

Тази година Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри е председателствана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Събитието е под надслов: “Съвместно създаване на потока на промяната: водене на глобални дискусии с обективни и надеждни подходи към устойчив и приобщаващ растеж”. Форумът е възможност за участие в дискусии на високо ниво между държавите членки и не членки по въпроси, които са от решаващо значение за днешната международна общност.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар