Главчев разпореди максимално да се съкрати срокът за изграждането на детската болница

Главчев разпореди максимално да се съкрати срокът за изграждането на детската болница

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от двете ведомства, съобщават от пресслужбата на премиера.

Предстоят разговори по темата и с изпълнителя на проекта.

Съкращаването на срока ще бъде свързано с максимално интензивна работа през летните месеци. Целта е основните дейности по премахване на старите постройки и разчистването на терена да бъдат извършени в рамките на летния сезон, така че тежката работа да бъде приключила до зимата, още преди безплатният анализ на Европейската инвестиционна банка.

Той се очаква да излезе в началото на следващата година и ще покаже какви следва да бъдат структурата, отделенията и капацитетът на Националната детска болница.

Премиерът възложи на здравното министерство в спешен порядък да проучи възможностите за ускорено изготвяне и на този безвъзмезден анализ, дори с цената на финансиране от страна на правителството, добавят още от МС.

С МВР и Столична община ще се уточни регулирането на движението във връзка с извозването на отпадъците от обекта.

Паралелно се работи по доизграждането на околовръстния път на София, от където е предвидена необходимата транспортна връзка за болничния комплекс.

Ден по-рано Главчев даде и старт на разчистването на терена за изграждането на Националната детска болница.

Това са 40 декара, които са абсолютно безспорни. Няма никакви пречки за изграждането на Националната детска болница, коментира Главчев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар