Главчев ще отиде на изслушването в НС за Сребреница, свиква и среща за Националната детска болница

Главчев ще отиде на изслушването в НС за Сребреница, свиква и среща за Националната детска болница

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър-председател Димитър Главчев свиква утре работна среща с ресорните министри относно изграждането на Националната детска болница, съобщиха от правителствената пресслужбата. Оттам уточняват, че срещата ще се състои в Министерския съвет, след изслушването на министър-председателя в Народното събрание, което ще заседава извънредно.

С това се потвърждава, че служебният премиер ще се яви на изслушването пред депутатите, след като по-рано той коментира, че “няма да взима участие в предизборни спектакли”. Искането за изслушването идва от ПП-ДБ и е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Главчев отрече да е оказвал натиск върху постоянния ни представител в ООН да гласува “въздържал се” относно резолюцията. Темата той коментира пред журналисти в началото на дейностите по разчистване на терена за Националната детска болница. 

Премиерът възложи на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие да изготвят график с максимално съкратени срокове на дейностите, които са отговорност на правителството. Целта е служебният кабинет да ускори до колкото е възможно работата по този приоритетен за страната проект, се посочва в съобщението.

Служебният премиер каза, че няма обжалвания и изграждането на болницата ще започне след разчистването на терена и събарянето на постройките там. Това са 40 декара, които са абсолютно безспорни. Няма никакви пречки за изграждането на Националната детска болница, коментира Главчев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар