Главчев ще разговаря със Столтенберг на четири очи в Министерския съвет

Главчев ще разговаря със Столтенберг на четири очи в Министерския съвет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг утре, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Министерския съвет двамата ще разговарят на четири очи, след което ще се състои среща в разширен формат с участието на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По-рано утре, от 8:30 часа, Димитър Главчев ще участва в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Националния дворец на културата в София.

Генералният секретар на НАТО пристига в София за участие в пленарното заседание на големия форум. Военният министър Атанас Запрянов на форума вчера поиска засилване на отбраната в Черно море. Тема на разговорите беше и хибридната война на Русия с цел влияние върху евроизборите.

От 25-и до 27 май Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. В нея участват близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Участниците в сесията ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна и приоритетите на предстоящата през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Тази година България отбелязва 20 години членство в НАТО. На 29 март 2004 г. във Вашингтон България депозира документите си по присъединяването към Северноатлантическия договор и с това става част от политическия и военен съюз НАТО. Заедно с България се присъединяват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар