Гласуването в Турция е меко казано страшна работа ВИДЕО – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напрежението в избирателните секции в Турция се покачва, сигнализираха за колегите от Флагман.бг наблюдатели, които следят за процеса в Югоизточната ни съседка. Там има над 120 доброволци.

Припомняме, че в Турция бяха разкрити 35 секции. Предварително бе декларирано, че в тях ще гласуват малко над 20 хил.души, но според наблюдатели това е крайно занижена бройка, защото основната част от избирателите идват в самия ден, попълват декларации и гласуват. Очакванията са до края на деня да гласуват между 60 и 70 хил.хил.човека

“Опитваме се да спрем манипулациите, но тук е страшно. Идват хора с предварително подготвени декларации. Когато ги накараме да ги попълнят сами – те не могат, защото не разбират какво пише в тях. Почти не знаят български, водят ги с автобуси, а с тях има хора, които са крайно агресивни. Налитат на бой и ни плашат, че “няма да се върнем в България”, разказа за Флагман.бг Йордан Иванов, един от доброволците.

Той е част от групата, която е с бургаския общински съветник Константин Бачийски.

“Опитваме се да се справим, но е много трудно. Ако на едно място им окажем съпротива – те се качват на автобуса и отиват в друга секция”, допълни друг доброволец от Турция. 

В същото време ЦИК се произнесе, че няма проблем декларациите за гласуващите зад граница да са попълнени на друго място, а не в избирателната секция, както искаха нашите наблюдатели. 

Вижте видеото, което бе изпратено. Зад кадър коментира Йордан Иванов:

Факсимиле от решението на ЦИК за изборните секции в Турция

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар