Гледайте дебата за върховенството на закона в България (ВИДЕО) – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският парламент започва пленарната си сесия с дебати за създаването на механизъм на ЕС за демокрацията, принципите на правовата държава и основните права и за обвързването му с новия дългосрочен бюджет на ЕС. След 19:45 ч. членовете на ЕП ще обсъдят върховенството на закона и ситуацията в България.

В Брюксел пристигнаха и лицата на протестите: между тях са лидерът на “Да, България” Христо Иванов, както и проф Велислав Минеков от “Отровното трио”. Говори и евродепутатът Радан Кънев.

Минеков разговаря и с евродепутатката от крайната левица Клеър Дейли, която коментира за България, че еврофондове са жизненоважната кръв за тези смучещи вампири и не би трябвало парите на европейските граждани да се използват за корупция.

Събитията, които са планирали днес, бяха предшествани от заседание на мониторинговата група към Комисията по граждански свободи в края на август, дебати в същата комисия, посветени на резултатите от прилагането на механизма за сътрудничество и проверка в България в началото на септември и заседание на 1-ви октомври, когато резолюцията получи мнозинство. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар