Гледайте на живо в Dir.bg: „Зеленият преход – решения и предизвикателства“ (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължаваме дебата за „Зеленият преход-решения и предизвикателства“, който вече повече от месец водим в каналите на Dir.bg и 3e-news.net. За да помогнем на българския зелен преход да се случи по честен начин, този важен обществен разговор трябва да се води открито и между всички ангажирани страни – институции, синдикати, бизнес, експерти, неправителствени организации, медии, граждани.

На форума „Зеленият преход – решения и предизвикателства за България“ днес представяме всички гледни точки. Той започва хибридно от 9 ч. днес – в Интер Експо Център и на Greentransition.bg. Форумът е в два официални панела и четири паралелни сесии. Предоставен е и превод на български и на английски език.

Инициативата открива министър-председателят Стефан Янев, както и от изпълнителният вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс и комисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Българската позиция в отделните панели представят вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и министрите на финансите Валери Белчев, на енергетиката Андрей Живков, на транспорта Христо Алексиев, заместник-министърът на икономиката Ивелина Пенева, заместник-министърът на околната среда Ренета Колева, заместник-министърът на земеделието Явор Гечев.

Политиките за финансиране на Зеления преход представят Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Световната банка, Европейската инвестиционна банка. Бизнес, общини и неправителствен сектор заедно с държавата влизат в директен дебат. Всички гледни точки на едно място открито.

Конференцията е организирана от Dir.bg и 3Е-news с подкрепата на „Филип Морис България“, „Аурубис България“, VISA, „УниКредит Булбанк“, „Дънди Прешъс Металс“, Brown to Green,“ПроКредит Банк“, „Дейзи Тех АД“, „Загорка“, „Контур Глобал Марица Изток 3“, ЧЕЗ, „Девня Цимент“, „AES Bulgaria“, „Контракс“, „Солвей Соди“, „Геотехмин ООД“, „Bianchi Coffee“,“Еdoardo Miroglio“, „White Water“.

Партньори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), Индустриален клъстер „Средногорие“, Индустриален клъстер „Електромобили“, Институт за енергиен мениджмънт, Център за устойчиви финанси и енергетика, Пан Европа България, Атлантически клуб, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара, Американска търговска камара в България (AmCham), Българска асоциация по рециклиране, Браншова асоциация „Полимери“.

Медийни партньори на инициативата са: БНТ, bTV Media Group, БНР, БТА и списание „Мениджър“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар