Гледайте на живо в Dir.bg: Образователният министър отговаря на гражданите (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В поредното издание на рубриката „Властта говори! Открито“, която Министерският съвет стартира във Фейсбук, на въпроси на граждани и медии ще отговаря министърът на образованието и науката Николай Денков. Началото е в 8.30 ч. днес.

В разговора министър Денков ще коментира всички актуални теми, които са във фокуса на общественото внимание: тестването на учениците в училище, за да се върнат в класните стаи в безопасна среда; усилията на директори, учители и родители за възстановяването на присъствените занятия, както и много други теми.

Над 180 хиляди ученици се завърнаха в клас от началото на тестването, сочат данните на МОН. От всички тествани ученици в началото на тази седмица 19 са дали положителен резултат за COVID-19. Миналата седмица положителни бяха тестовете на 11 деца. На дневен ред е връщането на по-големите ученици в клас, на липсата на осигурени все още тестове предизвика остър дебат дали училищата да поемат финансиране на тестовете преди те да бъдат осигурени от просветното министерство.

Друг въпрос е дали Денков би приел да остане министър на образованието в редовен кабинет? Той вече заяви, че няма проблем да работи в екип с Кирил Петков и Асен Василев, но „когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси“. Той е на мнение, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование.

Въпросите към Николай Денков могат да бъдат задавани на живо във Фейсбук страницата на Министерския съвет. 

Питанията, най-вече от родители и изразените от тях мнения за тестването в училище и връщането на децата в клас, вече надхвърлят 200.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар