Гледайте на живо: Извънредно заседание на НС, на дневен ред е хазартът (видео)

Гледайте на живо: Извънредно заседание на НС, на дневен ред е хазартът (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът заседава извънредно днес. Решението беше взето от народните представители миналия петък след предложение на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова депутатите да се съберат днес, вместо на 2 май.

Дневният ред на включва второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) и Йордан Цонев (ДПС). По-рано днес измененията минаха на второ четене в парламентарната комисия. С тях ще се забрани рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, в печатни произведения и електронни медии, включително електронни сайтове, както и на обществени места, включително фасади на сгради. Ще се разрешава реклама по билбордове, и то далеч от училища, върху фасада на обект за организиране на хазартни игри, върху спортна екипировка, спортни съоръжения, спортни зали, стадиони и басейни, материали или продукти на спортни федерации, клубове и сдружения и организации.

Като втора точка на извънредното заседание е предвидено второ гласуване на промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, с които се отменя алтернативният данък за доходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, включително и на лечебни растения. Законопроектът е внесен от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС).

Третата точка ще бъде обсъждането на първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, внесен от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Като четвърта точка депутатите ще гласуват законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB “Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка” (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), внесен от Министерския съвет.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар