Гнусната лъжа на ГЕРБ за тока – изобличена: Бойко подписа смъртта на „Мариците”, сега фъфли за Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната лъжа на гербопитеците за тока бе изобличена! ГЕРБ легна на килимчето пред ЕС и подписа смъртта на „Мариците”, а сега Бойко Борисов фъфли името на Румен Радев и приписва вина на служебния кабинет.

При поредната си машинация мафиотите от ГЕРБ излязоха с гнусната лъжа, че „кабинетът на Радев е поел ангажимент да затвори „Мариците” до 2026 година. „Правителството на Радев се провали. В сектор енергетика цари хаос. Свидетели сме на най-високите цени на тока в историята на България“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и основен претендент да наследи властта в шайката.

Ето как им отговори, обаче, бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев:

Защо вие не внесохте този план в срок, когато имаше парламент? Защо Борисов подписа най-ранното затваряне на въглищните централи, а не се пребори като Полша за удължаване на срока?

Защо лъжете така безогледно? Сега се водят преговори за удължаване на срока до 2040 г. Тежки преговори. Защото вече сте подписали първия възможен срок – 2035 г. Никой не иска 2026 г. Това е най-опашатата лъжа.

Малко по-рано днес президентът Румен Радев обясни как може да поевтинее цената на тока по време на Кръгла маса на тема „Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС.“

Мерките, които ЕК предприема за енергийната криза, касаят битовите потребители, напомни Радев.

Служебното правителство предложи разширяване на обхвата на енергийно бедните, което увеличава тяхната защита, напомни държавният глава.

„Трябва да се намалят цените на въглеродните емисии, за да падне цената на тока”, обяви Радев и уточни, че това е единственият политически лост на Европейската комисия, който може да се предприеме.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар