Гнусно! Копейкин в комбина с Боко – дърпа гласове от Радев, за да го прати на II тур срещу ГЕРБ и ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Самоиздигналият се вчера за президент Костадин Костадинов (Копейкин) е с схема с ГЕРБ за свалянето на Румен Радев. Това съобщиха ченгета, близки до популярния сайт “Афери.бг”.

Схемата е Копейкин, който го играе на остра анти-ГЕРБ опозиция, да раздели вота срещу мутрите, който като цяло се фокусира върху Президента Радев.

Това ще му попречи да спечели още на 1 тур, и на втори ще се изправи срещу обединените гласове на ГЕРБ и ДПС, които са общо около 40% към момента. Като добавим и, че ГЕРБ, поне формално, ще са на първо място (заради управляемото самоубийство на Слави Трифонов), това ще им даде допълнителен импулс да опитат да свалят Радев. За целта обаче е много важно Радев да не спечели още на първи тур, тъй като в момента той има удобна преднина от поне 60%. Но ако го свалят до 49%, ще има втори тур, и там нищо не се знае. Копейкин е идеален за целта, защото има около 3% твърди.

Гласове, които иначе биха отишли при Радев. Очаква се да се види кои ще са другите “мюрета” (партии за погубване на гласове с привидно опозиционно поведение). Очаква се в отбора на Копейкин и Баце, да влезе и Христо Иванов, с кандидатура, с потенциал около 10%. “Възраждане” са полу-таен проект на ГЕРБ, които 4 години им наливат по 1 милион субсидия, и им организираха показни арести и дела, за да изглеждат “преследвани”. Разбира се, нито едно дело не стигна до присъда, целта беше да изглеждат опозиционни.

На последните 2 вота, Костадинов е погубил по около 2-3% опозиционен вот, който завлича под 4%. Очаква се сега да потрети схемата. Далеч по-важно обаче е отстраняването на Радев, което би поставило служебните кабинети и изборите под контрола на ГЕРБ. Схемата никак не е за подценяване, защото ГЕРБ и ДПС имат 40% почти твърд електорат, докато гласовете зад Радев са по-непостоянни. Една по-ниска активност може спокойно да доведе до обрат на втория тур. За страната е важно Радев да спечели на първи тур, но очевидно доста пара се влага това да се предотврати – чрез фантомни партии и всякакви политически измамници.

Анонимните-бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар