Гнусно! Шефката на Бойковото “Системата ни убива” заряза децата си заради чужд мъж

Без категория, България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тъмно минало крие лидерката на „смелите майки” Вера Иванова, която е лице на протеста „Системата ни убива”. Това разказа бившият й съпруг Валентин Петров. Историята му е повече от покъртителна и разкрива шокиращи тайни от живота на представящата се за измъчена майка Иванова.

„Бяхме семейство 18 години и през всеки от тези дни съм бил до нея и децата ни. Аз се грижех за цялото семейство, включително за майка й, която живееше с нас. Всичко обаче рухна, когато тя си намери любовник и ни изостави. Отиде да живее с него и дори не се интересуваше от децата.

Повече от две години се грижих съвсем сам за двете ни деца – синът ни Даниел, който е с ДЦП, и дъщеря ни Ванеса. Аз ги обличах, аз ги хранех и водех на училище и нито ден не съм се оплакал. През това време на нея й намериха бучка на гърдата и въпреки, че бяхме разделени, останах човек и й помогнах. Бях до нея, платих операциите. Надявах се, че ще приключи тази връзка и ще се върне. Не исках да си разваляме семейството заради децата”, започва покъртителния си разказ Валентин.

Мъжът е автомонтьор и по време на брака с Вера има успешно работещ собствен сервиз в семейния им имот в столичния квартал „Овча купел”. Къщата построяват двамата след сватбата и градят в продължение на години на цели 4 етажа. На един от тях живее и майката на Иванова, за която също се грижат.

„Когато се роди Дани и лекарите го опропастиха, аз бях единствената опора на цялото семейство. Вера никога не е работила, за прехраната и строежа, за всичко се грижех аз. Когато след време поиска да се занимава с нещо, й направих 4 фризьорски салона, които управляваше, но не е работила. Исках да е спокойна и да се грижи за децата, след като се появи и дъщеря ни Ванеса.

Живеехме добре, бях й взел 2 коли, имаше всичко. Ходехме на язовира, където имаме вила, децата бяха щастливи. Едно съвсем нормално семейство”, разказва изтерзаният днес баща и не крие, че единственото му желание винаги е било децата му да са добре.

Затова и когато през 2010 г. Вера напуска дома им заради друг мъж, той намира сили да прости и да остане и дори се надява да се съберат.

Това обаче не се случва, защото след краха на връзката с първия приятел, Иванова си намира и втори и иска развод. Условието й е Валентин да се откаже от къщата и сервиза, ако иска да има равни права над децата. Той обаче не се съгласява да изостави всичко, което е градил през живота си и тогава този живот се превръща в ад.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Тя беше близка с една адвокатка – Веска Събева, в чиито център за деца с епилепсия ходеше Дани. Как и какво я е съветвала, не знам. Но няколко дни след отказа ми да се изнеса и да се откажа от къщата, получих ограничителна заповед да я доближавам на 50 метра от полицията и принудително бях изхвърлен. Оказа се, че е подала жалба за домашно насилие, която аз трябваше да оспорвам в съда. Това ми отне две години, през които не съм видял децата ни нито един път. Отне ми и работата, защото нямах достъп до сервиза, който е в двора ни. Тя ме съсипа и отне от децата баща им. Сега живее в къщата, която заедно построихме, с друг мъж и не знам как той се отнася с децата ми.

Опитах се преди години един път да отида до училището на дъщеря ми и да я видя и на следващия ден тя отново беше пуснала жалба срещу мен. Така в годините жалбите станаха общо три и трябваше постоянно да ходя по съдилища и да плащам купища пари на адвокати, за да докажа невинността си. С днешна дата вече съдът ме е оневинил и е ясно, че не съм извършил нищо, но минаха 6 години, в които не съм виждал децата си”, разказва още Валентин Петров.

Той се страхува, че във всеки момент Иванова отново може да пусне жалба и така адът в живота му да продължи без край.

Най-шокиращото в историята му е обаче истината за майчинските грижи на Иванова. Мъжът е категоричен, че докато той е бил при болния им син Даниел, детето е можело да прави само почти всичко въпреки заболяването си. С днешна дата обаче бивши съседи обезпокоени му съобщавали, че 23-годишното момче почти не излиза от дома си и го виждали рядко да стои на терасата на третия етаж.

„Най-голямото ми притеснение е за децата, които чрез нейните манипулации бяха отнети от мен. Тя настрои дъщеря ми срещу мен и вече не искаше да ме вижда. Сега Ванеса е на 17 години и се надявам, когато стане пълнолетна, да научи истината и да се видим.

Дани обаче няма такъв шанс, защото е изцяло под неин контрол заради заболяването. Тя дори пусна от негово име жалба срещу мен, съчинявайки, че съм искал да ги бутна с колата. Вече се доказа в съда, че това не е вярно, но тя отново може да направи подобно нещо и да ме държи далеч от него.

Когато бяхме заедно, Дани можеше да кара колело, ловяхме риба, правеше много неща сам, защото се грижехме да получава специализирана помощ. Сега не знам какво се случва, но съседите казват, че е затворен и не излиза”, през сълзи разказва съсипаният баща.

Валентин не се е отказал въпреки всичко от децата си и именно това е причината да разкаже за пръв път историята си пред медия. По думите му в новия закон за лични асистенти на хора с увреждания умишлено е заложена точка, която лишава от възможност за грижа хора, срещу които има сигнали за домашно насилие.

„Тази точка е сложена заради мен и аз информирах неколкократно институциите, че трябва да бъде премахната, защото на практика ще лиши от достъп до децата им всички, които имат моята зла участ. Най-лесното нещо в България е да подадеш жалба за тормоз срещу някой. Казваш пред психолог, че си депресиран, той ти дава медицинско, която носиш в полицията и оттам директно вадят ограничителна заповед. Пък после човекът, срещу когото е сигналът, да се оправя – години по съдилища, адвокати и съсипани нерви. И дори накрая да докажеш невинността си като мен, детето ти пак няма да е до теб”, завършва бившият съпруг на Вера Иванова.

Валентин не крие, че е шокиран от морала на бившата си съпруга и недоумява как може да залага техния живот и щастие срещу цената на една къща. Петров не се е отказал да търси правата си и е изпратил няколко писма до институциите за въпросния член в закона, а сестра му е писала до Слави Трифонов и Мая Манолова, за да им разкрие истината за Вера Иванова, която подкрепят с инициативите си. От никъде обаче няма отговор и никой не благоволява да му даде думата като страна по случая и родител на Даниел.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ В ПИК И ОЩЕ ПО-ЗЛОВЕЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА “СМЕЛИТЕ МАЙКИ”, КОИТО РАЗБУНИХА ДЪРЖАВАТА

Болният син на Вера Иванова – Даниел вижда света през прозореца и терасата на дома им

Семейната къща, построена от Валентин и Вера по време на 18-годишния им брак е същински палат, от който Иванова гони мъжа си и настоява имотът да остане за нея

Майката на Иванова се грижи за дома и децата й

Сестрата на Валентин е изпратила няколко писма до благодетеля на Вера Иванова Слави Трифонов

Росица Палвова, сестра на Петров, сигнализира и до Мая Манолова и институциите за лъжите на Вера Иванова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар