Говорителят на Кремъл: „Газпром“ доставя за Европа толкова газ, колкото е необходимо и възможно

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската енергийна компания „Газпром“ доставя за Европа „толкова природен газ, колкото е възможно“, заяви днес пред журналисти в Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

„Газпром“ доставя толкова газ, колкото е необходимо и колкото е възможно. Техническите възможности за осъществянане на доставките намаляха“, каза Песков. Той добави, че европейските санкции срещу Русия не позволяват да бъдат извършени навреме ремонтни дейности на оборудване за газопровода „Северен поток-1“.

В началото на седмицата „Газпром“ обяви допълнителни драстични съкращения на доставките по този газопровод. Руската компания съобщи, че спира за ремонт още един газотурбинен двигател в компресорната станция „Портовая“. Поради това днес доставките на руски газ по „Северен поток 1“ спаднаха до около 20 на сто от максималния си капацитет, според данни на германския газотранспортен оператор „Газкейд“ (Gascade).

Обемите от природен газ по „Северен поток-1“, които постъпват на германския приемен терминал в района на град Любмин, са намалели от 27 милиона киловатчаса рано тази сутрин до 17 милиона кВтч. Очаква се те да паднат до малко над 14 милиона киловатчаса, информира ДПА, която се позовава на съобщение, публикувано на уебсайта на газопровода.

Властите в Германия обявиха, че не виждат технически причини за ограничаването на доставките по „Северен поток-1“. Те смятат, че управляващите в Москва ги използват като претекст, за да оказват натиск върху редица европейски страни.Източник: БТА

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар