Путин

Говори Путин: Западът не взе отношение по основните ни тревоги в ситуацията в Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ и НАТО не са отговорили на основните искания на Русия за сигурност в противопоставянето около Украйна, но че Москва е готова да продължи да разговаря.

Путин направи коментарите в телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон след седмици на мълчание по темата за украинската криза, предаде Ройтерс.

Кремъл цитира Путин да казва на Макрон, че ще проучи писмените отговори, предоставени от Вашингтон и НАТО тази седмица, преди да вземе решение за по-нататъшни действия.

 

 

“Беше обърнато внимание на факта, че в отговорите на САЩ и НАТО не са взети предвид основните опасения на Русия”, посочват от Кремъл.

Изброените искания на Москва са стопиране на разширяването на НАТО, неразполагане на нападателни оръжия в близост до границите на Русия и връщането на “военните способности и инфраструктура” на НАТО във вида, в който са били преди присъединяването на бившите държави от Варшавския договор в Източна Европа.

“Ключовият въпрос беше пренебрегнат – как САЩ и техните съюзници възнамеряват да следват принципа на интегритет на сигурността … че никой не трябва да укрепва своята сигурност за сметка на сигурността на друга държава”, посочва се в официалното съобщение за разговора от руска страна.

Съединените щати и съюзниците им предупредиха Путин, че Русия ще бъде изправена пред строги икономически санкции, ако нападне Украйна. Мерките ще надградят онези, наложени след като Русия анексира Крим и подкрепи сепаратистите в Източна Украйна през 2014 г.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар