Годишен отчет за 2099 г: Булбедуини в процъвтяваща грух-държава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Извънредно заседание на Правителството на сахарските държави. Всички министри пристигат с автомобили и джипове, карани от воини бербери, калени в сушата. Министрите сядат около кръглата маса – meza ya pande zote, – на местно сахарско наречие. Влиза вожда Туре Сику Мобу. Всички стават и миг след това се покланят доземи.

Започва отчетът на 2099 година.

 

Министърът на икономиката: Грух*, грух, Ваше Величество! Пълен грух-грух-хаос цари в някогашния минен оазис Пер Ни Ко. И последният артезиански кладенец сдаде багажа. Но продължаваме да множим тези успехи. Благодарение на нашите грух-усилия и другите райони на процъвтяващата грух-грух-пустинна родина също вече пресъхват успешно.

 

След него се изправя министърът и вицепремиер понещомноговажно. Ваше грух-Величество, реформите се изпълняват, както заповядохте. Обезлюдяването на грух-страната е към своя грух-край. Грух-електронното правителство не заработи и тази година, което е голям успех. Грух-чиновниците остават и ще гасуват по грух-съвест за нас. Все пак няма да е лошо, ако в грух-електронното правителство се налее още някой милиард.

 

Вождът кимва: Да се налее!

 

Ключарят на грух-хазната: Ще налеем.

 

Всички стават и се покланят доземи…

 

Ред е на министъра на спокойствието и големия ред: Ваше Величество грух-грух-грух-грух…

 

Вождът: Това го чухме, дай грух-статистиката.

 

Министърът на спокойствието и големия ред: През този месец само три телефонни грух-измами! Гранде грух-измамите обаче продължават да растат, както и броя на жертвите по грух-пътищата и грух-магистралите.

 

Изказват се поред и други министри.

 

Накрая Вожда се изправя. Тишина като в гроб. Само министърът на справедливостта и наказанията не може да спре треперенето на ръцете си. Вълнува се. До него вицепремиерката поедикакво си се почесва нервно на едно място, където и снощи я сърбеше, но без резултат…

 

Вожда: Беше поредната трудна грух-година. Но отново спечелихме всички грух-избори. България от райска градина, вече е грух-пустиня. Това, което други народи въобще не искат, ние го постигнахме за няколко грух-петилетки. Израел превърна пустинята в оазис с пот, кръв и труд, а ние истински рай превърнахме в пустиня без много зор. За това се иска огромен талант. Грух-талант…

 

Отвън грух-журналистите очакваха грух-прес-съобщението за грух отминалата година.

 

Грух-задкулисието потри доволно ръце.

 

Грух-грух, драги булбедуини!

 

Д-р Димитър Попкутуев

——————————————-

*грух – дума на десетилетието и душевно състояние на управленци и управлявани

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар