Голата истина за група “Жигули”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Голата истина за група Жигули” е нов български филм, който тръгва по кината в България. По този повод, в новия епизод на “Trendy” Милена и Даниел разговорят с Ваня Николова, една от сценаристките на филма, отговорна за историите и в сериали като “Под прикритие” и “Връзки”.

Ваня споделя любопитни факти около създаването на филма и историята на българската рок музика през последните 40 години. Тя разказва, че филмът е вдъхновен от ъндърграунд групи от края на 80-те, като “Контрол”, Милена, “Нова генерация” и др.

Актьорският състав включва Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов.

Ваня Николова е сред големите имена в журито на конкурса за добра журналистика Web Report на Dir.bg.

Снимка: Студио KARE/Dir.bg

Режисьор на “Голата истина за група Жигули” е Виктор Божинов, чийто първи филм в киното беше “Възвишение”. Създатели на музиката във филма са Георги Георгиев от “Остава” и Петър Дундаков от “Тибетски сърца”. Оператор на филма е Антон Бакарски (“Под прикритие”, “Възвишение”).

Филмът е по кината в България от петък, 16 април, 2021 г.


 

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар