Големите телевизии демонстративно отрязаха речта на Тръмп

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Седем от най-големите телевизии демостративно прекъснаха излъчването на монолога на президента Доналд Тръмп снощи, в която той обяви, че има гигантска конспирация срещу себе си.

В 17-минутния си монолог той твърди, че е жертва на “големите медии, големите пари и големите технологични компании”, които са се обединили за “историческа намеса в изборите”, за да донесат победа на кандидата на Демократичната партия Джо Байдън.

”Ако се преброят всички законни бюлетини, аз ще победя. Демократите се опитват да откраднат изборите”, убеден е президентът. “Всички бюлетини, които са дошли преди изборите, трябва да се броят. Но всички бюлетини, които са дошли след изорите, не трябва да се броят”, смята Тръмп. Досегашният президент обясни, че тъй като с демократите трудно ще се разбере, то изборният процес ще завърши вероятно във Върховния съд на САЩ.

Трети ден продължава броенето на бюлетините в САЩ. Властите в поне два района в колебаещия се щат Пенсилвания спряха снощи временно обработката на бюлетините от общите избори в САЩ, съобщиха Си Ен Ен и Ен Би Си. Обработката на бюлетини бе спряна в окръг Филаделфия, където се намира едноименният град – най-големият в щата. В същото време, според Cи Ен Ен, преброяването на гласовете е било временно спряно и в окръг Алегейни, където се намира вторият по големина град в Пенсилвания, Питсбърг. Според Cи Ен Ен демократът Джоузеф Байдън уверено води в двата района.

По-късно броенето продължи като преднината на Тръмп бавно се стопяваше и в момента той води в Пенсилвания само с 463 гласа.

По-рано предизборният щаб на Тръмп заведе дело за спиране на преброяването на гласовете в Пенсилвания. Според зам.-шефа на щаба му Джъстин Кларк, искът се завежда, за да се „попречи на длъжностните лица по изборите – демократите – да скрият процеса на преброяване и обработка на бюлетините от наблюдатели на републиканците“.

.

 

Преброяването към 10:57 ч.:
264 на 214 eлекторални гласа в полза на Байдън /270 необходими гласа/

Невада – 6 електорални гласа – С 11438 гласа води Байдън, 94% от бюлетините са преброени.
С.Каролина – 15 електорални гласа – С 76701 гласа води Тръмп, 95% преброени.
Джорджия – 16 електорални гласа – С 463 гласа води Тръмп, 99% преброени.
Пенсилвания – 20 електорални гласа – Със 18229 гласа води Тръмп, 95% преброени.
Аляска – 3 електораллни гласа – 62,9% срещу 33% в полза на Тръмп при 50 на сто преброени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар