Големи заплати за подготвящите БГ председатеството на ЕС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доста големи за стандартите в България заплати ще получават чиновниците, които ще бъдат ангажирани с подготовката на председателството на Европейския съюз, което страната ни ще поеме догодина. Средно всеки един от тях ще получава по 2203 лева на месец – двойно над средната заплата, която в началото на т.г. достигна малко над 1000 лева. Това се посочва в отговор на изпълняващия длъжността директор на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС Яна Дочева до БГНЕС.

Към момента най-ниското възнаграждение, което получава служител в него, е 696 лева, а най-високото достига до 2760 лева. Става въпрос за общо 12 главни, старши и обикновени сътрудници по въпросите на Българското председателство, един директор на Дирекция, двама главни експерта, двамата главни специалиста и един специалист.

Миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков подчерта необходимостта от приемственост и призова следващото редовно правителство да не извършва смени в т.нар. Център по подготовката на председателството.

В същото време от отговора до БГНЕС се разбира, че нито един от чиновниците, работещите за най-голямото предизвикателство пред страната след присъединяването й към ЕС насам, не желае самоличността му да бъде разкрита. 18-те пряко ангажирани до момента с подготовката са изразили писмено желание да останат анонимни, става ясно още от отговора на Дочева.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар