Голяма опасност е надвиснала над главите ни. Видях я в руменото лице и веселите очички на Митов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Голяма опасност е надвиснала над главите ни. Видях я в руменото лице и веселите очички на Даниел Митов, напиращият за власт заместник на Борисов в ГЕРБ. Такъв е от няколко месеца, но вече обожава любимия парфюм на своя вожд, защото означавал „властвам“.

Виждам я и в подмятания от сорта: Ще разговаряме, ако Слави спре да прави смешки. Смешки? В друга ситуация подобни изрази може да минат за шега, но сегашната предполага здрав разум и отговорност пред нацията. Именно пред нацията, а не пред партия.

 

Що за народни представители сте, щом в този важен ден, започвате да търсите вина у другия, да се обиждате, да проявявате инат и обидчивост.

 

Опасността от завръщане на диктаторския режим е реална. И в този момент „Има такъв народ“ напуска пленарната зала. Мотивът: Да оставят другите да решат въпроса с правителството, предложено от тях и с отказът на кандидат-премиерът. Има логика, защото за неслучилото се правителство вината е на всички участници в преговорите.

 

Забележете колко притихнали са ГЕРБ и ДПС. Не е случайно. Дебнат кога да нанесат своя удар. Йордан Цонев и още неколцина от ДПС „избухват“ в точно изчислени моменти и поводи, за да заявят, че са носителите на демокрацията, че имат най-големи заслуги за нея, да подменят атаките срещу модела на мафията, олицетворяван от Пеевски, Борисов, Доган, Гешев и Цацаров с атаки срещу кръга на Прокопиев. “Стрелят”по Прокопиев, но пропускат името на Цветелина Бориславова, например.

 

Камарилата на Борисов и Пеевски разполага с огромен финансов ресурс, доверени лица в институциите, свои хора в тайните служби и прокуратурата на Гешев.

Те няма да оставят преговарящите да постигнат съгласие и съюз срещу тях. Защото знаят, че ще загубят. Затова всяват разкол, взривяват мостове, нагнетяват напрежение, подкупват и заплашват. Това е задкулисието. То е токсично и много опасно.

 

Само борещите се със статуквото и мафията ли не го разбират?

Оставете най-накрая вашите сметки и помислете за сметката, която плащат българските граждани.

 

Спрете това безумие! Вземете се в ръце и си свършете работата.

 

Огнян Стефанов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар