Голяма руска компания се извини заради реклама с лесбийки

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руска верига супермаркети ВкусВилл се извини днес заради реклама, която показва двойка лесбийки и която възмути консервативните среди в страната, предадоха световните агенции.

Миналия четвъртък веригата бе публикувала в сайта си промоционална статия, в която семейства споделяха тайната на тяхното щастие. Едно от тях, съставено от майка и две дъщери и от годеницата на едната от тях, породи полемика. В крайна сметка веригата от супермаркети премахна статията от сайта си и постави там съобщение, в което се говореше за грешка и липса на професионализъм.

Тази статия нарани дълбоко голям брой наши потребители, наши служители, наши партньори и наши доставчици, казва компанията и уточнява, че цели да продава добри и пресни продукти, а не да публикува текстове, в които да има заемане на политически или социални позиции.

Не искаме по никакъв начин да ставаме източник на разделение и на омраза, казват от ВкусВилл в изявлението си, подписано от създателя на веригата Андрей Кривенко.

Преди този обрат завежащият отдела за реклама на компанията Роман Поляков твърдеше, че въпросната рекламна статия отговаряла на ценностите за многообразие на ВкусВилл. Той припомняше, че има еднополови семейства и че те също пазаруват във веригата супермаркети.

ВкусВилл е основана през 2009 г. и има огромен успех в Русия с продуктите си, представяни като най-добрите за здравето и продавани в опаковки без агресивен маркетинг.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар