Голяма част от Добрич без вода заради помпена станция без ток – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради авария на помпена станция “Приморци” голяма част от Добрич остана без водоснабдяване. През целия ден екипи на енергоразпределителното дружество и на ВиК оператора са се опитвали да отстранят аварията, но неуспешно, съобщава БНР.

От водното дружество заявиха, че до нормализиране на метеорологичната обстановка водоподаването ще остане нарушено. И през цялата нощ всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта остават затворени.

Поради силния вятър и снегонавяванията пътищата все още са непроходими.

От Областното пътно управление информират, че ще се работи през цялата нощ.

Нуждаещите се от спешна помощ са били извозени до лечебните заведения, няма бедстващи хора, пациентите на хемодиализа са настанени в многопрофилната болница в Добрич.

Въпреки опитите през целия ден да бъде възстановено електроснабдяването на помпената станция “Приморци” засега те са неуспешни, увеличени са мощностите на други помпени станции, но те не са достатъчни, за да осигурят вода за целия град, информира управителят на водното дружество в Добрич Тодор Гикински.

Основното притеснение е да се подсигури водоснабдяването на централната градска част, където е и многопрофилната болница в Добрич.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар