Голямото пътуване продължава и днес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голямото пътуване у нас продължава и днес. Стотици хиляди българи, които не са успели или не са имали възможност вчера да отидат за празниците при роднини, у дома, на гости или по курортите, ще го направят днес. В тази връзка по пътищата железопътните и автогарите се очаква интензивно движение.

Десетки хиляди автомобили ще се отравят към основните пътни артерии на страната още сутринта. Някои дори вече тръгнаха. По влаковете също се очаква да има много хора. Още преди седмици от БДЖ обявиха, че са осигурили над 10 000 допълнителни метса за днешния ден за влаковете, дижещи се по основните направления. Повече автобуси са подсигурили и автотранспортните фирми.

Заради напрегнатата обстановка в Европа след атентата в Берлин навсякъде са повишени мерките за сигурност, включително и у нас. По летища, жп и автогари имиа допълнителни полицейски патрули. Такива са разположени и по пътищата. Катаджиите ще бъдат разположени на около 3 500 точки в страната. Освен за сигурността на шосетата, пътните полицаи ще следят и за спазване на правилата за движение, а също и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар