“Голямо и смело сърце”: Шестокласник спря пожар край езерото Вая (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бургаският шестокласник Никола Байкушев – ученик от ОУ “Христо Ботев” в бургаския квартал “Долно Езерово”, показа, че няма значение на каква възраст си, ако имаш голямо и смело сърце! Никола спря пожар, разгорял се край езерото Вая, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов на страницата си във фейсбук.

Случаят е от преди два дни.Момчето е било с велосипеда си, когато е забелязал пушеците. Веднага се върнал вкъщи, за да обуе подходящи обувки, взел кофи и заедно с баща си се върнали да гасят пламъците на недостъпното за противопожарен автомобил място.


Двамата започнали битка с огъня, тъй като преценили, че той е на труднодостъпно за кола място и противопожарен автомобил не би стигнал там. Никола приложил и всички свои познания, тъй като лятото посещавал занятия “Млад огнеборец”.


Снимка: Скрийншот

“До зоната няма път и пожарна не може да стигне. Около един час гасиха огъня… Е, върнаха се опушени здраво и опърлени и двамата, но…доволни.”, разказа майка му Татяна във фейсбук.


Снимка: Фейсбук профила на Димитър Николов

“Не знам дали Никола ще стане огнеборец, но съм сигурен, че и той, и родителите му заслужават поздравления за емпатията си към света!”, написа още кметът на Бургас.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар