Голям Рашков! „Закопча“ кмета на Варна и постави Борисов на колене

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешният министър Бойко Рашков нанесе нов голям удар на ГЕРБ. Този път той е насочен не конкретно към Бойко Борисов, а към един от най-близките му хора.

Става въпрос за кмета на Варна Иван Портних, който е уличен в незаконни действия с автобуси, писа Bgtv.club. Според обвинението Портних е замесен в схема за обществена поръчка на електрически автобуси за Варна, която е на стойност 85 000 000 лв.

Бойко Рашков е започнал разследване по сигнал. Морският кмет е вече разпитан и има вероятност да влезе в затвора, което ще наложи извънредни местни избори в морската ни столица.

Това само по себе си ще е огромен удар по ГЕРБ, които най-вероятно по този начин ще изгубят влиянието си в един от най-големите градове.

Освен Иван Портних, се разследват още доста лица, заемаши висши постове във Варна. Повечето са от партия ГЕРБ.

Загуби ли Варна, започва краят на Борисов в администрацията. Остава само и Йорданка Фандъкова да падне в София, за да бъде загубата на Борисов неизбежна.

Не е тайна, че именно администрацията из цяла България е основен донор на ГЕРБ на избори. Затова, ако един по един всеки град сменя кмета си, Борисов ще загази сериозно.

Иван Портних кара третия си мандат начело на най-големия български курорт. Той бе избран през 2013 г. след оставката на легендата на Варна Кирил Йорданов. Довърши неговия мандат и след това бе избран отново цели два пъти.

Портних се счита за доверен човек на Борисов. Преди него лидерът на ГЕРБ наричаше Варна „село“.

Не е изключено, ако Портних бъде съден, да завлече със себе си още много хора от ГЕРБ, включително и Бойко Борисов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар