бежанци

Голям скандал! Кабинетът излъга за бежанците, ето какво ще ни връхлети!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПП, която нарече „фалшиви новини“ изнесените от Австрия задължения, които България е поела на 29 декември в споразумение, с което е получила ОК за полу Шенген от Виена, е излъгала в партийна и в правителствена декларация на нейния премиер Денков, стана ясно от потвърждението на новините от шефката на Агенция по бежанците.

Мариана Тошева, цитирана и от австрийските медии, потвърждава, че правителството е приело условието на Австрия за приемане на пришълци, при това в документа изрично е подчертано, че те са сирийци и афганистанци, като тяхното число ще бъде поне 6000. Колко голяма ще бъде окончателната бройка и дали няма да бъде в пъти повече никой не може да прогнозира.

Потвърждение се получи и от бившия вицепремиер по европейските въпроси и посланик в Германия М. Плугчиева, която пред България еър заяви, че притежава документа, подписан от България и Австрия, както и от Румъния за нейните граници, но нейният проблем е значително по-малък, тъй като няма бразда, съседна с Турция и пик на мигрантския поток.

Още по-тревожните данни на ръководителката на ресорната агенция на МС са, че в нашите лагери можем да настаним до 1200 мигранти. Просто капацитетът им е зает 72%, а нямаме време да реагираме с нови над 5000 места.

България няма да може за изпълни и още едно условие, което обаче е приела и е подписала. По новия еврорегламент от ноември тя е задължена не вече за половин година, а само за месец да уреди разрешителните за престой на мигрантите.

Те са предимно млади мъже, както става ясно от списъците на онези, които Виена е готова веднага да ни върне, тъй като, за да достигнат до Австрия, те са преминали през нашата територия и по Дъблинските регламенти сме длъжни да ги приемем обратно да живеят на своя територия, тъй като сме първа приела ги страна.

Прогнозите на наблюдателите са ППДБ да изгуби сериозен процент на евроизборите заради лъжите по споразуменията и полу приемането в Шеген. И от втора да падне до трета или четвърта партия, като вече и официално да бъде изпреварена поне от Възраждане, чийто вот се вдига рязко със скритите от народа споразумения за мигрантите срещу полу Шенген, а най-вероятно и от консолидиращото се ДПС.

Източник БЛИЦ


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар