Горанов за бюджета: Представяното от ПП не почива на обективни показатели – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това, което се представя от ПП не почива много на обективни показатели. Трябва да седнат експерти за съставяне на бюджет. Бюджет в една държава се ражда в Министерството на финансите. Ако някой претендира, че може да се справи с едни преговори, това не е така. Това каза в „Денят на живо” по NOVA NEWS Владислав Горанов, бивш финансов министър, визирайки срещите, инициирани от БСП.

„Сега е предложено как да работи бюджета за 2022 в условията на 2023-та без да има нито една нова политика. През лятото на 2022 г. държавната сметка излиза на дефицит“, посочи той.„За пръв път нямахме бюджетна прогноза. На Асен Василев първата му работа беше да седне на една маса и да разкаже как изглежда икономиката на България, да раззаже, че пари всъщност има”, каза Горанов.


„МВФ ще дойде в България след дни, днес излезе ЕК с растеж по-нисък от този на правителството. Имаме МФ, в което работят няколко стотин човека, имаме БНБ, МВФ, който ще дойде след дни и ще разкаже друга история, имаме ЕК и един човек, който със своята анархична политика доведе, че България ще задлъжнява с милиарди. Той се опитва да обедини партии, които се връзват на неговия изказ. Аз предпочитам да повярвам на институциите, а на един човек, който гледа на политическата система като на игра”, каза Горанов.

Според него стабилно правителство няма да има скоро, докато не се утаи това противопоставяне от последните 2-3 години. Може да се обединят някои партии за съставяне на правителство, но това не значи, че ще е стабилно.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар