Горанов: Не е добра идея да се помага на българите, те и без това са доста мързеливи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Естествено сегашната ситуация ще донесе много щети за икономиката. Не може да разделяме на кого първо да се помага – на държавата, бизнеса или хората.

Хората и бизнесът са част от държавата, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред БНТ. Той бе категоричен, че не е добра идея да се плаща „на калпак“, по примера на Гърция.

„Опитваме се да помогнем на всички, които страдат от кризата, но моята и на другите министри роля е да управляваме така, че да не лишим здравната и социалната система да функционират достатъчно дълго“, обясни финансист №1.

Владислав Горанов обясни, че с определението „маргинал“, заради което бе критикуван от доста хора, не е искал да обиди никого. „Маргиналът е човек, който е изгубил връзка с държавата, няма дори лична карта, не праща децата си на училище“, уточни профила на тези, които е имал предвид министърът.

„Със сигурност няма да излезем сухи от водата, със сигурност ще страдаме. Това изпитание с преразпределение на силите е трудното уравнение.“, не скри Горанов.

Финансовият министър обаче е много изненадан, че след обявяване на помощта 40/б0, че много бизнеси, преди демонстрирали се като успешни, сега твърдели, че са губещи и искат помощ.

„Оказа се, че всички са засегнати. Не е вярно, има много сектори, които работят, макар и с ограничения. Същите бизнесмени бяха готови да вкарват работници от чужбина, от екзотични дестинации, пък сега са губещи.“

Горанов обясни, че правителството е минало през много труден момент, изработвайки мерки, които се работят с години само за няколко дни.

Ако нещо не сме уцелили, сме готови да се адаптираме, увери Горанов.

БНТ, Лупа БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар