Горанов: Средната класа са Маргинали, да не чакат помощ от държавата!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една изпусната реплика, а колко много значи тя! „Маргинали“ така днес финансовият министър Владислав Горанов нарече самоосигуряващите се българи и отсече, че тази група няма да получи никаква помощ от държавата по повод корона-кризата.

„Социално слабите ще продължат да получават помощи от държавата, на държавна помощ могат да разчитат и собствениците на големи предприятия и фирми, за да продължат да изплащат заплати на работниците си, а тези граждани, които се самоосигуряват – тe ca coциaлнo изoлирaни, маргинали, и за тях няма какво да направим”, кaзa финaнcoвият миниcтър Влaдиcлaв Гoрaнoв във втoрник.

Я да видим кого по-точно обижда Горанов с презнителното „маргинали“ – 800 хил. самоосигуряващи се българи – архитекти, адвокати, занаятчии, интелигенция, дребни селски стопани и малки производители, целият дребен и среден бизнес, цялата все по-свиваща се средна класа на България. Все хора, които се борят с тежкия живот, без да разчитат на подаяния от държавата и не са се цанили все още за роби в големите мултинационални заводи. Независимата средна класа на България, която с всички сили от години ГЕРБ се стреми да вкара в „Червената книга“ на изчезващите видове.

Геноцидът срещу малцинството останали свободни и независими тече от 10 години. Само три години след като Хунтата взе властта, половината от малките фирми фалираха или спряха дейност, а собствениците им масово емигрираха на Запад. И едва днес Горанов направи най-страшното признание- че е било умишлено, а правителството ги мрази… защото самоосигуряващите се „маргинали“ не са нито безработни просяци, нито работещи, зависими от властта им роби. Мрази ги точно защото са независими и неподвластни. А на хунтата са й нужни безкритични роби!  Една изпусната реплика, а колко много значи тя. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар