Гордост! Ансамбълът на България е европейски шампион с пет топки

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният ансамбъл на България изпълни програмата минимум на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечелиха златен медал във финала с пет топки и сребърен в този с три обръча и два чифта бухалки и се завърнаха в Топ 3 на континента за първи път от Евро `18 в Гуадалахара (Исп).

В състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова нашите изиграха почти перфектно съчетанието си с топки върху песента “Вода” на Елица и Стунджи и получиха оценка от 47.500 т. На второ място остана тимът на Русия с 47.275 т., а призовата тройка допълни отборът на Израел с 46.150 т.

С обръчи и бухалки под акомпанимента на музика от балета “Спартак” нашите също не допуснаха видими грешки, но оценката от 45.950 т. им отреди второ място. Шампион стана съставът на Израел с 46.150 т., а трета позиция зае Италия с 43.375 т.

Последните отличия, които българският ансамбъл беше печелил от шампионата на Стария континент, бяха бронз в многобоя и злато с три топки и две въжета преди три години в Испания. Вчера в многобоя в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна нашите имаха колебания и в двете композиции и останаха на 5-о място в крайното класиране.

По-рано днес се проведоха финалите на отделните уреди и при индивидуалните състезателки. Двете български представителки – Боряна Калейн и Катрин Тасева, не успяха да спечелят медал, като най-доброто им представяне беше с бухалки – съответно 4-то и 5-о място.

Медалите от Евро `21 обра Дина Аверина (Рус), която извоюва злато на обръч, топка и лента и сребро на бухалки, където шампионка стана Линой Ашрам (Изр). Тя взе и две сребърни отличия – на обръч и топка, а Алина Харнаско (Блрс) стана втора на лента. Два бронзови медала заслужи Анастасия Салос (Блрс) – на обръч и бухалки, а по един взеха Харнаско – на топка, и другата близначка Арина Аверина (Рус) – на лента.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар