Гордост! Рекорд в Гинес: Българка с най-мощния глас в света (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пловдивчанка беше вписана в Книгата на рекордите на Гинес като жената с най-мощния глас на планетата. Смиляна Захариева ударила журито на световната класация в земята, след като уредът отчел 113.8 децибела на 2.5 метра разстояние.

“Чувствам се горда с това, че успях да постигна една моя мечта. И с това, че можех да афиширам, че съм българка. Навсякъде писах, че освен българка съм и пловдивчанка”, заяви гласовитата родопчанка, цитирана от сайтът Glas.bg.

Тя разбира, че е поставила рекорд с гласа си по време на планирано пътуване в Шри Ланка. Тогава получава съобщение от Гинес. От там я поздравили за постижението, и че то вече е вписано.

„Вълнуващо беше. Започнах да поздравявам всички по пътя си”, каза още Захариева.

Указанията на Гинес са стриктни, те включват редица параметри – точен вид и марка на уреда за измерване на силата на гласа, разстояние, височина, калибровка на шумомера.

Смиляна Захариева вярва в лечебната сила на музиката и родопските чанове. В един обикновен разговор с нея не може да се разбере силата на гласа на певицата, но когато тя запее, уникалните нотки в гласа й и силата му, карат мнозина да настръхнат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар