Горивата няма да поскъпват за лятната ваканция – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пътуването за лятната отпуска няма да ни излезе по-скъпо. Това сочи прогнозата на бранша за цените на бензина и дизела в следващите месеци. “Засега не се очаква повишаване на цените на горивата през летния сезон”, заяви председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев, цитиран от “Дарик”.

“При цените, които има на международните пазари на петрола, има тенденция към леко покачване. Но не мисля, че тя ще бъде значителна”, допълни той.

Златев отбеляза, че ще продължи да настоява да бъде приет закон за търговията с горива, който да наложи по-строг контрол в сектора. Въпреки недоволството на земеделските производители от проектозакона, председателят на БПГА е убеден, че той е и в тяхна полза.

“Настояваме да има един закон, който да регулира пазара на горива, а не 14, както е сега. И едните закони казват едно нещо, другите казват точно обратното. Ще настояваме да има обществен орган, който да следи за изпълнението на закона”, допълни Златев. Той е убеден, че търсенето на течни горива няма да спре в бъдеще. Защото все още липсват алтернативи на горивата в авиацията, водния е тежкотоварния транспорт.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар