Господин пиар на новите първи в политиката, недопустими въпроси няма. Има недопустимо поведение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Господин Николаев, това, което вие правите в момента, е абсолютно недопустимо. Вие задавате въпроси на депутати от “Продължаваме промяната”, които не са в компетенцията на депутатите и правите внушения. Вие разпространявате фалшиви новини”.

Ето така един пиар на политическа партия се скара на журналист, който пита, за да разсее или потвърди витаещи и без това спекулации в общественото пространство. Работата на пиара е да отговори, не да се кара. Да разсее съмнения, спекулации. Да потвърди или опровергае информация. Спокойно. И това, че “Продължаваме промяната” са нови в политиката не трябва да е оправдание.

 

В горния сюжет участват Александър Бойчев и водещия на сутрешния блок на “Нова телевизия” Виктор Николаев. Повод за свадата е позитивния тест на председателя на парламента Никола Минчев, заради който под карантина бяха поставени първите мъже в държавата и лидерите на политическите партии. Депутати от “Възраждане” започнаха да спекулират, че позитивният тест бил факт още преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, а освен това се появиха и съмнения дали Минчев изобщо е болен от COVID-19 или това е удобен начин новите управляващи да се скрият от протестиращите вчера срещу “зелените сертификати” – демонстрация, организирана от партия “Възраждане”, по време на която се стигна и до ескалации.

 

Говорителят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев нападна в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия за това, че питат кога и как е взет COVID теста на Никола Минчев. Бойчев обвини журналистите, че произвеждат фалшиви новини.

 

„Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото „депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата“, отсече Бойчев.

“Вие проверявате ли си информацията, господин Николаев? Това е недопустимо. Вие сте представител на медия, която твърди, че спазва висок стандарт на работа…”, развика се Бойчев.

 

Коментарът му бе по повод твърдението на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, за когото се твърди че е с COVID-19. Говорителят на формацията обаче отсече – той е абсолютно здрав.

 

Било недопустимо да се питат такива неща. Разпространявали се фалшиви новини, журналистите не си проверявали информацията. Било не-до-пус-ти-мо.

 

Не, господин Бойчев. Недопустимо е да се отговаря по този начин на журналистически въпроси. Свикнали сме политиците и силните на деня да се карат на журналистите, опитващи се да стигнат до дъното на истината. Гледахме този филм 12 години. Освен това, вярвам добре знаете, господин Бончев, че недопустими или глупави въпроси няма. Има глупави и недопустими отговори.

 

Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар