Готви ли се грабежът на века от ББР, след като кумецът на Просто Киро отмени въведеното от него ограничение за кредити от над 5 милиона?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За поредна грандиозна схема на харвардската клика около Кирил Петков, чрез която има огромна вероятност да се облагодетелстват определени фигури и олигарски, сигнализира председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Повод за сигнала й, който наистина буди голямо притеснение, са най-новите промени в устава на Българска банка за развитие.

Според тях ББР отново може да раздава кредити от над 5 млн. лева. Новите текстове вече са вписани и показват, че министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който има и роднински връзка с премиера в оставка Кирил Петков, е отменил лимита на заемите, въведен от кума му като служебен министър на икономиката.

ПИК припомня, че в края на май миналата година, след като уволни Надзорния съвет на ББР, самият Петков заяви, че въвежда революционни промени в устава на ББР:

“Българската банка за развитие няма да може да дава повече от 5 милиона лева кредит, на който и да било. Вече няма да се раздават пари на калпак”.

Раздаването на калпак обаче май отново е на дневен ред и индикациите за това се появяват точно преди управляващите да си тръгнат окончателно.

Деси Атанасова също цитира изказване на Петков от 6 юни 2021 г. пред БНТ: “Призовавам всички да следят устава. Когато аз вече не съм в това министерство, моля ви, следете този устав, защото ако махнат тази лимитация, шансът някой да раздава по 100 милиона лева кредити е голям. Това в момента е приключило и няма шанс”.

Шансовете обаче отново са “отключени”, благодарение на кумеца на Петков – Даниел Лорер.

“Следим устава” на ББР и какво виждаме?
– Кирил Петков не е в това министерство.
Там е Лорер.

– Махнали са “тази лимитация”
– Има шанс някой да раздава по 100 милиона лева кредити.

Единственото, което все още НЕ виждаме е има ли парапетни договори за услуги*?
*”юридически” услуги за 16000 лева/ месец и 140 евро/ час
Пореден литмус за корупционна аматьорщина!”, констатира Десислава Атанасова в социалните мрежи.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар