Готови ли са прокуратурата и тайните служби да пролеят кръв заради Борисов?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
България е в критична ситуация. Обществото се опитва да се отърси от едно нежелано управление и да поеме по нов път. Старата власт обаче не признава загубата и опитва да контролира положението по всякакъв начин. Страхът от пълното разкриване на невиждания грабеж на доскорошната власт тласка нейни представители и присъдружната им прокуратура и ексшефове в тайните служби към крайности.

Те и досега са работили срещу държавата и гражданите, биха направили и последната крачка – предизвикване на сблъсъци.

Кошмарът на Борисов, върхушката в ГЕРБ и прокуратурата на Гешев, че служебното правителство ще извади на светло техните престъпления се сбъдна.

И ето ви скандално нахлуване на прокурори в МВР и ГДБОП. Те вероятно са си давали сметка, че някой по-емоционален служите може да се възпротиви на безчинството, да се извади оръжие и да се случи мечтаната от Борисов ситуация. Кръв! Тези хора искат кръв, с която да прикрият зловещите си действия срещу държавата и българите.

Поп-фолк говорителката на Гешев – Сийка Милева рекла: „Прoкурaтурaтa нe мoжe дa cпрe дa рaбoти, caмo зaщoтo нa някoй (визира вътрешния министър Бойко Рашков, б.р.) нe му хaрecвa тoвa. Прoкурaтурaтa нямa дa пoзвoли дa бъдe въвлeчeнa в пoлитичecки битки“.

Фолк дивата на държавното обвинение Сийка е права: прокуратурата не спира да работи, но само срещу неудобни на диктатора Борисов лица. А нейният шеф не е „инструмент на Господ“, както сам се нарече, а е инструмент на Борисов и Пеевски, тоест – на мафията. Права е също, че обвинението няма да бъде въвлечено тепърва в политически битки, защото отдавна води такива на страната на политическата мафия.

 

Помним големият шум по нахлуването на прокурори и въоръжени гавази в Президентството. Иззеха се папки, документи, преровиха се кабинети, каси, шкафове. Задържани бяха съветници на държавния глава. Задържани в тази демонстрация на сила бяха и братята бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови. Няколко месеца по-късно съдът отсече, че всички задържания са били незаконни.
Обяснението на прокуратурата, че действала по задържането на началника на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД “Национална полиция“ Ангел Папалезов, който е разследван от месеци заради контактите с бизнесмена Васил Божков, е смешно и тъпо. Истинската причина е да се попречи на вътрешния министър Бойко Рашков да продължи с разобличенията на мафиотския модел на управление на службите досега и да смени поне основните „калинки“ на Борисов и Пеевски в системата.

Чевръстият Гешев не обелва и дума за потъналите (не)ясно къде милиарди на българските данъкоплатци. Не реагира на тоталния произвол и мутренско поведение на членовете на УС на ББР спрямо принципала. Нито за батака в “Автомагистрали”, енергетиката, ВиК холдинга, НАП – не могат да се изброят всички ужаси.

По теория на вероятностите, а не на конспирацията, е много възможно бившите да стигнат до крайност – сблъсъци, гражданска война или етнически конфликт. Всичко, което би отклонило вниманието от разкритията за грабежа на хилядолетието. Ще припишат кръвта и хаоса на служебния кабинет и президента Радев и ще го разтръбят. Усещането за настъпващия край ги влудява, което ги лишава от задръжки. За здрав разум и морал и дума не може да става. Борисов, Гешев, Цацаров и Пеевски са върхът на това мафиотско съзаклятие, а под техен контрол са все още част от тайните служби и МВР, прокуратурата и олигархичният кръг, който от години паразитира върху държавата.

Лошите новини за тази престъпна конструкция обаче са неумолими и неизбежни. Много скоро от САЩ ще обявят разкритията за Пеевски по законите РИКО и „Магнитски“. Те ще засегнат Борисов, Цацаров и Гешев. Възмущението от бандитския им сговор обхваща все повече българи и това в един момент ще ги помете като ураган. В крайна сметка върховенството на правото ще си пробие път и у нас, което означава да видим немалка част от тези хора на подсъдимата скамейка.

Жестокостта и безумието, както знаем още от Луи Верлен, са присъщи на всяка отиваща си власт.

 

Огнян Стефанов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар